A Fradi-csatár szerint már az első ziccert ki kell használni

A Fradi 30 éves gólvágója, Kristoffer Zachariassen 2021 nyarán érkezett az Üllői útra, több mint három éve a Ferencváros játékosa.

„Három év alatt három aranyérmet szereztem, ennél többet nem kívánhatnék a mögöttünk hagyott időszakra – mondta lapunknak a norvég légiós. – A mostani idényben is jól rajtoltunk, ötből öt mérkőzést nyertünk meg, egyelőre hiba nélkül állunk, de… Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy lesznek hullámvölgyek az évadban, ezekre is fel kell készülnünk.”

A légiós némileg értetlenül fogadta, amikor a csapat elmúlt hetekben nyújtott teljesítményét kritizálták, mondván, kevésbé látványos, mint amihez az elmúlt években hozzászokhattak a zöld-fehér futballrajongók, és messze nem annyira támadó szellemű, mint amit Pascal Jansen vezetőedző székfoglalójakor ígért.

„Egyértelműen csalódásként éltük meg az Anderlecht elleni eredményt. Jobb szereplésben bíztunk, minimum egy pontot szerettünk volna szerezni. Többet akartunk kihozni a találkozóból, sajnos vereség lett a vége. Profi futballisták vagyunk, nincs idő napokig bánkódni, máris itt az újabb kihívás, vasárnap a Puskás Akadémia ellen megint csak kemény mérkőzés vár ránk.”

A Ferencvárosnál tisztában vannak vele, nehéz kilencven perc vár rájuk vasárnap este a Puskás Akadémia ellen, hiszen az elmúlt években szinte kivétel nélkül kemény csatát hozott kettőjük találkozója. Kristoffer Zachariassen egyelőre azonban nem merné kijelenteni, hogy idén a vasárnapi ellenfél lesz a ligában a legfőbb kihívójuk.

„A bajnokság elején járunk. Talán egy hónap múlva már jobban kirajzolódnak az erőviszonyok. Abban viszont biztos vagyok, hogy idén sem lesz könnyű megnyerni az aranyérmet. Az elmúlt években rendre meg kellett izzadnunk, még akkor is, ha az utolsó néhány meccsre már tetemes előnyünk volt. Odáig fáradságos út vezetett el. A most zajló idényben egyelőre ott tartunk, hogy jól rajtoltunk, megadtuk a kellő alaphangot a folytatáshoz, de ennél többről nincs szó. A Puskás Akadémia ellen vasárnap oda kell tennünk magunkat, végig koncentrálnunk kell, hiszen riválisunknak is jól megy a szezonban. Nehéz lesz, de meg kell őriznünk a hibátlan mérlegünket.”

NB I – 8. FORDULÓ
18.00: Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC

Írta a Magyar Hírlap