2025 újdonságai: EGA-kártya igénylés, nevezési díj befizetés csakis a GOLFiGO-ban

A 2025-ös versenyszezont érintő fontos kérdésekben, az EGA-kártya igénylésének, valamint a szövetségi versenyek nevezési díja befizetésének kizárólag a GOLFiGO ügyviteli rendszeren keresztül történő bevezetéséről döntött a Magyar Golf Szövetség elnöksége.


A grémium egyhangúlag támogatta, hogy a nevezések és a score-kártyák hitelesítésének online bevezetését követően, a Magyar Golf Szövetség 2025-ös országos szintű versenyeinek, a Magyar Kupa, a Winter Cup, a Nyílt Magyar Bajnokság, a Nyílt Magyar Junior Bajnokság, a HunTour fordulók, a Magyar Klubcsapatbajnokság, a Nyílt Magyar MidAm Bajnokság, a Nyílt Magyar Szenior Bajnokság, a Junior Tour fordulók, valamint a ranglistaversenyek nevezési díját is már csak kizárólag a GOLFiGO ügyviteli rendszerén (Simple Pay) keresztül fizethetik be a játékosok. A kötelezettség nem vonatkozik a klubok által rendezett egyéb versenyekre.

A játékosokat érintő másik lényeges változás az EGA (Versenyengedély)-kártyák igénylését reformálja meg. A jövőben az éves versenyengedélyeket már nem a kluboknál igényelhetik a játkosok, hanem a saját GOLFiGO fiókjukba belépve, az ott megjelenő adatlap kötöltésével és a versenyengedély díjának Simple Pay rendszerben történő befizetésével. Az új EGA-kártyák díja 30.000.- Ft. Az EGA-kártya igénylésének feltétele változatlanul az érvényes klubtagság GOLFiGO-ban történő igazolása.

A Magyar Golf Szövetség legújabb fejlesztése október 15-től érhető el a GOLFiGO rendszerében. Az EGA-kártya igénylésének lehetőségéről, az eljárás menetéről minden, a GOLFiGO-ban regisztrált játékos előzetes értesítést kap az e-mail címére. Fontos megjegyezni, hogy a jelenlegi EGA-kártyák 2024. december 31-ig érvényesek.

A Fegyelmi Bizottság is átalakult, Batta Krisztina és Nagy István lemondását követően az elnökség Horváth Béla és Jakobi András jelölését fogadta el.

Magyar Golf Szövetség