Leitgeb Richard nyerte műlesiklásban a Dél-Amerika-kupát

MH/MTI
2024. szeptember 16. hétfő. 19:39

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint Leitgeb öt verseny alapján végzett az élen, és a kupa egyik, augusztusban rendezett argentínai versenyét is megnyerte – ezzel szintén történelmet írt. A Veszprém SE sízője óriás-műlesiklásban is elindult, ebben a számban a 16. helyen zárt.

Ugyanennek a kupának a gyors számaiban Bányai Attila még versenyben van, szuper G-ben a 18. helyről, míg lesiklásban a 26. helyről várhatja a sorozat utolsó két-két versenyét.

Az Ausztrália–Új-Zéland-kupában hóhiány miatt csupán két műlesikló versenyt rendeztek, Úry Bálint a hatodik, illetve a 18. helyezésével összesítésben nyolcadikként zárta a sorozatot szlalomban.

„Válogatott sízőink felkészülésének fontos állomásai a déli féltekén rendezett versenyek, hiszen a havon töltött edzésnapok és a versenytapasztalatok által az európai versenyidénynek előnnyel vágnak neki. Különösen örömteli, hogy az idei szezontól magyar színekben síző Leitgeb Richard megnyerte a Dél-Amerika Kupát. Bízom benne, hogy a valamennyi versenyzőnk számára húzóerő lesz majd az ő sikere” – nyilatkozott Petrahn Barbara, a Magyar Síszövetség főtitkára.

Írta a Magyar Hírlap